V Brazílii vznikl nový drůbežářský gigant

Koncern Brazil Foods sice získal od antimonopolního úřadu povolení k akvizici společností Sadia a Perdigao, musí však splnit několik podmínek.

Brazilský antimonopolní úřad odsouhlasil převzetí společností Sadia a Perdigao, zabývajících se ztržňováním drůbeže, koncernem Brasil Foods (BRF).

Tímto počinem byla uvolněna cesta ke vzniku největšího exportéra drůbeže v globálním měřítku. Společnost Sadia byla sice již v roce 2009 převzata společností Perdigao, ale až do současné doby brazilské úřady nevydaly v této záležitosti povolení, jak informovala švýcarská informační služby „lid“. BRF zaměstnává 113 600 lidí a jeho roční obrat dosahuje přibližně částky 9,2 mld. €. Antimonopolní úřad ale povolení k fúzi podmínil oddělením různých značek, továren a jateckých kapacit, což bude v konečném výsledku znamenat pro koncern pokles obratu ve výši přibližně 11 procent.

Neuer Geflügelgigant entsteht in Brasilie

[2011-07-22], www.topagrar.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info