Stále méně salmonel v německých chovech drůbeže

Míra kontaminace drůbeže salmonelami v Německu dále poklesla, jak prokázala národní zpráva o stavu za rok 2010 Spolkového ústav pro hodnocení rizik (BfR), která zohlednila výsledky monitoringu ve více než 10 000 chovech drůbeže v Německu. Ze zprávy vyplynulo, že v roce 2010 bylo prokazatelně promořeno salmonelami 0,3 % chovů plemenné drůbeže a 0,2 % výkrmen kuřat. V předchozím roce to bylo ještě 0,9 % chovů plemenných zvířat a 0,4 % výkrmen brojlerů.

Prezident BfR profesor Andreas Hensel hodnotí tyto výsledky jako kontinuální pozitivní trend neustálého snižování počtu chovů drůbeže kontaminovaných salmonelami, který byl nastoupen již před několika lety. Čísla za rok 2010 potvrdila úspěšnost boje proti salmonelám jak v chovu plemenné drůbeže, nosnic, ve výkrmu a také v chovu krůt.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info