Články ze dne 21. 7. 2012
Exkluzivní parmská šunka se vyráběla z vepřů krmených odpadem
21. 7. 2012 | Zdroj: Mladá fronta Dnes | Článek
Italská potravinářská inspekce odhalila skandální praktiky při výrobě tamní vyhlášené speciality - parmské šunky. Exkluzivní značky Prosciutto di Parma a Prosciutto di San Daniele byly vyráběny z vepřů krmených odpadem. Inspekce na jedné italské farmě zjistila, že na krmení vepřů se používal zvířecí odpad z potravinářského průmyslu.
Počet registrovaných pálenic dál stoupá
21. 7. 2012 | Zdroj: E15 on line | Článek
V Česku roste i v době krize počet registrovaných pěstitelských pálenic. Podle Unie destilatérů ČR jich je zhruba 600, každoročně jich přibude asi dvacítka. „Za nárůstem jsou zejména podnikatelé, kteří například vybudovali malý pivovar či zrekonstruovali statek a chtějí k tomu často navíc i provozovat pálenici,“ řekl Václav Šitner.