Články ze dne 29. 9. 2013

Strany slibují podporu výroby a odbytu domácích potravin

29. 9. 2013 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek Článek

Podporu výroby a odbytu domácích potravin slibuje ve svém volebním programu řada stran, které mají podle posledních průzkumů naději dostat se do Sněmovny. Některé subjekty slibují také snížení na evropské poměry vysoké sazby daně přidané hodnoty u potravin či zvýšení potravinové soběstačnosti státu. ČTK to zjistila z programů politických stran.

Cukrovar Č. Meziříčí zahájil kampaň, výnosy řepy o desetinu nižší

29. 9. 2013 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Cukrovar v Českém Meziříčí na Rychnovsku, který je jediným na východě Čech, dnes zahájil řepnou kampaň. Očekává zpracování zhruba 800.000 tun řepy, tedy na loňské úrovni. Hektarové výnosy cukrovky v rajonu cukrovaru se letos čekají přibližně o desetinu nižší než loni. Cukernatost řepy by však podle dosavadních vzorků mohla být mezi 17 až 18 procenty.

Jaké skandály s potravinami? Češi to zveličují, tvrdí polský ministr

29. 9. 2013 | Zdroj: iDNES.cz | Článek Článek

Polský ministr zemědělství a regionálního rozvoje Stanislaw Kalemba tvrdí, že skandály s polskými potravinami jsou zveličené a neprospívají Polsku ani České republice. Navíc odmítá, že by se jednalo o skandál. "To jsou špatná slova, když mluvíme o skandálech. A jak byste nazval smrt šesti desítek osob v důsledku otravy metylalkoholem, kde byl jeho zdroj?"

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info