Přesně identifikované hovězí už je i v restauracích
21.02.2001 | Agris
Presne identifikované hovezí už je i v restauracích
Specializovaná pražská restaurace nabízející jídla z masných plemen skotu "U bílé krávy" je prvním podnikem svého druhu, ve kterém mají hosté možnost dozvedet se, z jakého konkrétního zvírete príslušné jídlo pochází. Informoval o tom Zdenek Musil, reditel firmy APROS, která restauraci vlastní.
Restaurace odebírá hovezí maso od svého dvorního dodavatele, každý porážený kus je na jatkách veterinárem testován na nemoc šílených krav a následne vybaven príslušným certifikátem. Ackoli test na jedno zvíre stojí 1600 korun, do ceny jídel se podle Musila tento náklad nepromítne.
Zdroj: www.agris.cz
Další články v kategorii
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Farmář na jihovýchodě Turecka pouští slepicím Mozarta, aby snášely více vajec (15.05.2024)
- Mýty a fakta o Evropské unii. Jak to bylo s křivými banány a okurkou (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Blíží se uzávěrky přihlášek do soutěže Farma roku 2024 a programu Pestrá krajina 2024 (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Nadace rozdělí dva miliony korun na výsadbu stromů či obnovu studánek (15.05.2024)
- Vojenské lesy a statky dočasně povede ředitel jedné z divizí Nerad (15.05.2024)
- Cukrovar Vrbátky loni zvýšil zisk na 117,6 mil.Kč, firma chystá dividendy (15.05.2024)