Současnost a budoucnost produkce vepřového masa v Evropě
01.03.2001 | ÚZPI
Současnost a blízká budoucnost produkce vepřového masa v Evropě
Celosvětově se má v příštích deseti letech zvýšit produkce a poptávka po vepřovém mase. Podíl EU na světové produkci se sníží, v roce 1997 činil podíl 21,5 % výroby vepřového masa, podle prognóz GIRA-studie bude činit tento podíl do roku 2002 jen 17 %. Vepřové maso je v EU nejdůležitějším druhem masa. Dnes je EU největším exportérem vepřového masa na světovém trhu.
Fleischwirtschaft, 80, 2000, č.1, s. 21-23
Další články v kategorii
- Danone potvrdila odchod z ruského trhu, uvedla média (20.05.2024)
- Pivo je za 60 korun už i v menších městech, hospody zavírají (20.05.2024)
- Střízlivý přípitek. Svou cestu si razí nealkoholické varianty šumivých vín (20.05.2024)
- Vratislavickou kyselku přírodní, citronovou a pomerančovou doplnila maracuja (20.05.2024)
- Zpřísnění pravidel při cestování se zvířaty z Ruska a Běloruska do EU (20.05.2024)