Fencl dnes jedná s Fischlerem o BSE

Epidemie slintavky a kulhavky a nemoci šílených krav v Evropské unii (EU) a jejich negativní dopad na české zemědělce je jedním z bodů dnešního jednání ministra zemědělství ČR Jana Fencla s komisařem EU pro zemědělství a rybolov Franzem Fischlerem. Agris o tom informoval tiskový mluvčí ministerstva zemědělství Pavel Kovář.

Podle jeho údajů je Fencl od včerejška na oficiální pracovní návštěvě Německa v saské metropoli Drážďany. Návštěva českého ministra se přitom uskutečnila na pozvání saského ministra zemědělství Stephena Flatha při příležitosti setkání předních zástupců Zemědělského výboru Evropského Parlamentu s komisařem Fischlerem v čele.

K prvnímu setkání mezi Fenclem a Fischlerem došlo podle Kováře již včera. Český ministr zemědělství na něm vyjádřil nesouhlasné stanovisko ČR k jejímu zařazení Vědeckým řídícím výborem EK do skupiny zemí s vysokou pravděpodobností výskytu nemoci šílených krav. Dnes mají z iniciativy Fencla rozhovory pokračovat, jejich tématem bude podle Kováře i diskuse o možnostech změny hodnocení Řídícího výboru, které nás poškozuje v mezinárodním obchodě s hovězím masem. Mezi další náměty patří otázky související s integračním procesem ČR do EU, především stanoviska obou stran k požadovaným přechodným obdobím České republiky po vstupu do EU.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info