O Masokombinát Klatovy projevilo zájem šest subjektů

Už šest subjektů z tuzemska i zahraničí projevilo zájem o Masokombinát Klatovy (MK) kapacitně největšího zpracovatele v západních Čechách, který je od loňského roku v konkursu.

Během dvou týdnů se sejde věřitelský výbor, aby rozhodl o způsobu prodeje podniku. Bude to buď veřejným výběrovým řízením nebo dražbou. Pro náš list to uvedla správkyně konkursní podstaty Luďa Šabatová.

Celkem přihlásilo do konkursního řízení pohledávky 338 věřitelů v objemu 296 miliónů korun. Uznány byly pohledávky 25 věřitelů za 126 miliónů korun. »Významné procento pohledávek by mohlo být uspokojeno,« komentovala budoucí výnos prodeje Šabatová. Za duben budou výkony masokombinátu 52 miliónů korun, což představuje meziměsíční zvýšení o jednu desetinu.

Zájem o podnik již deklarovala společnost Agrofert, která je největším subjektem operujícím v českém zemědělství. Krátce před vyhlášením konkursu na masokombinát v polovině loňského listopadu koupil Agrofert firmu Maso Planá. Ta MK do konkursu majoritně vlastnila.

Bankrot na Masokombinát Klatovy firma Maso Planá zpochybnila, ale Vrchní soud v Praze námitku před několika týdny zamítl.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info