Z hlávek vaří již jen Budvar
04.06.2001 | Hospodářské noviny
Posledním tuzemským pivovarem, který při vaření moku používá klasické chmelové hlávky, je Budějovický Budvar. Rovněž i z tohoto důvodu patří tato značka piva v tuzemsku mezi nejdražší. »Voňavější chmel, než je žatecký hlávkový, snad ani neexistuje;« konstatoval podsládek Budvaru Aleš Dvořák. Podle něj tento typ chmele vyžaduje při skladování například klimatizaci. Největší konkurent Budvaru Plzeňský Prazdroj používá při výrobě piva Pilsner Urquell granulovaný poloraný červeňák. »Proč používáme granule a ne hlávky? Granule umožňují přesnější dávkování, lépe se oddělují ve vířivé kádi a v neposlední řadě se lépe skladují,« řekl mluvčí Prazdroje Jaroslav Pomp.
Další články v kategorii
- Vinařům způsobily mrazy škodu přes dvě miliardy Kč, zánik hrozí většině ovocnářů (29.04.2024)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 26. – 28.4. 2024 (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- OIV: Světová spotřeba vína loni klesla o 2,6 procenta, byla nejníže od roku 1996 (27.04.2024)