Z hlávek vaří již jen Budvar

Posledním tuzemským pivovarem, který při vaření moku používá klasické chmelové hlávky, je Budějovický Budvar. Rovněž i z tohoto důvodu patří tato značka piva v tuzemsku mezi nejdražší. »Voňavější chmel, než je žatecký hlávkový, snad ani neexistuje;« konstatoval podsládek Budvaru Aleš Dvořák. Podle něj tento typ chmele vyžaduje při skladování například klimatizaci. Největší konkurent Budvaru Plzeňský Prazdroj používá při výrobě piva Pilsner Urquell granulovaný poloraný červeňák. »Proč používáme granule a ne hlávky? Granule umožňují přesnější dávkování, lépe se oddělují ve vířivé kádi a v neposlední řadě se lépe skladují,« řekl mluvčí Prazdroje Jaroslav Pomp.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info