Prostředek prodlužující trvanlivost pečiva

Dánská společnost Danisco Cultor vyvinula kombinací propionátu vápenatého s emulgátory nový zlepšující přípravek nazvaný Grindsted Pro 45, určený k prodlužování údržnosti pekařských výrobků za současného snížení spotřeby droždí o 15 až 25 %. Propionát vápenatý je zapouzdřený v emulgátoru a začne se uvolňovat až po skončení fáze dokynutí. Pekaři již nemusí kompenzovat inhibiční účinek konvenčního propionátu vápenatého vyšším přídavkem kypřicího prostředku, resp. mohou při dodržení existujících receptur a postupů redukovat dobu fermentace. Preparát Grindsted Pro 45 je nadto méně prašný než tradiční propionát vápenatý, a rovněž zlepšuje měkkost a vláčnost střídy a prodlužuje dobu údržnosti až o 10 dní. Více informací na internetové adrese

Baking & Snack, 23, 2001, č. 3, s. 101

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info