Ze zasedání Prezidia SZIF

Prezidium Státního zemědělského intervenčního fondu na svém dnešním zasedání rozhodlo o stanovení pátého vývozního období pro vývoz jatečného skotu za podmínek novelizovaného nařízení vlády č. 81/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů, v termínu od 19.7. do 30.9. tohoto roku. Zároveň stanovilo maximální subvenci při vývozu živých býků na 8 Kč/kg živé hmotnosti, při vývozu kompenzovaných čtvrtí a vykostěného masa chlazeného na 10 Kč/kg v přepočtu na živou hmotnost a při vývozu kompenzovaných čtvrtí a vykostěného masa mraženého ve výši 20 Kč/kg v přepočtu na živou hmotnost. Současné vývozní období se nechává v původní platnosti do 15.srpna 2001.

Prezidium SZIFu vyhlásilo dnešním dnem zahájení žní a v souladu s Nařízením vlády, kterým se stanoví podmínky a zásady pro provádění intervenčních nákupů, skladování a prodejů obilovin, rozhodlo o stanovení výše kvalitativního ukazatele "číslo poklesu” pro intervenční nákupy pšenice potravinářské prováděné v hospodářském roce 2001/2002 na hodnotě min. 220 s. Od tohoto okamžiku tedy lze uzavírat smlouvy na sklizenou pšenici potravinářskou a zahájit její skladování do doby případného intervenčního nákupu vyplývajícímu z nařízení vlády, a to za obvyklých podmínek.

Prezidium SZIFu dále rozhodlo o prodeji 50 tis. tun pšenice potravinářské nakoupené v intervenčním nákupu v hospodářském roce 2000/2001. V této souvislosti členové Prezidia uložili řediteli Fondu vypracovat návrh výše doplatku a předložit jej na příštím jednání Prezidia SZIF.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info