Na Obchodní burze Hradec Králové se cena poptávky po řepce zvyšuje

Na Obchodní burze Hradec Králové se cena registrované poptávky po řepce opět zvyšuje

Jestliže na obchodním dnu 8.8.2001 byla registrována poptávka 100 kontraktů řepky tj. 10.000 t za cenu 7.000 Kč na tunu s termínem plnění 15.9.2001, tak na obchodování dne 15.8.2001 se cena poptávky dále zvýšila a bylo registrována poptávka 10 kontraktů tj. 1000 t za cenu 7300 Kč/tunu a termínem plnění 30.9.01. To je v indexu cen oproti minulému obchodování zvýšení na 104,3 %.

Náš odhad na stabilizaci ceny se nesplnil a obchodníci zvyšují svou cenu poptávky. Další vývoj ukáže zda se nejedná pouze o snahu částečného zásobení před stlačením ceny dolů.

Naše burza bude mít svoje místo na výstavě Země živitelka v pavilonu ministerstva zemědělství a v prezentacích burzy budeme hovořit o možnostech, které dává obchodování na burze vysvětlovat.

Registrování návrhů na koupi nebo prodej není burzou zpoplatněno. Přístup na burzovní trh není složitý a tento trh je otevřen všem producentům, zpracovatelům nebo obchodníkům bez ohledu na jejich ekonomické postavení na trhu. Přístup spočívá ve vyplnění evidenčního listu, výběru dohodce prostřednictvím kterého chci na burze obchodovat, otevření svého podúčtu u zúčtovacího centra burzy a osvojení Statutu a Burzovních pravidel podle kterých se na burze obchoduje. K osvojení Statutu a Burzovních pravidel pořádá burza kurzy. Podrobnější informace o burze jsou na naší stránce www.obhk.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info