Pribina letos investuje do nových technologií sto miliónů

Pribina Přibyslav letos investuje do nových technologií 100 miliónů korun a stejnou částku vloží do obnovy závodu i příští rok. Nové provozy zvýší výrobní kapacitu i produktivitu práce a umožní splnit veškeré normy pro vstup do Evropské unie, řekl generální ředitel Luděk Fornůsek.

Společnost letos vybudovala novou tvarohárnu a expediční sklad. Příští rok postaví provoz na výrobu tvarohových dezertů, mezi které patří i smetanový krém Pribináček. Do technologií investovala firma i minulý rok. Linka na výrobu plísňových sýrů se špičkovou francouzskou technologií patří podle představitelů podniku k nejmodernějším ve střední Evropě.

Mlékárna letos převedla výrobu tavených sýrů do sesterské společnosti Milex na Slovensku. Vyrábějí se tam pod tradiční značkou Pribina. Kvůli přesunu výroby odešlo 35 lidí, z toho téměř třetina do důchodu. Se zvyšováním počtu zaměstnanců se nepočítá, protože s novými technologiemi poroste produktivita práce, řekl Fornůsek. Společnost zaměstnává 426 lidí.

Přibyslavský provoz se zaměřil na výrobu plísňových sýrů jako Král sýrů, Brie a Géramont a na tvarohové krémy.

Pribina loni vykázala růst obratu o deset procent na miliardu korun a s dalším zvýšením počítá i letos. Majoritním vlastníkem je francouzská společnost Bongrain, která provozuje mlékárenské podniky po celém světě, včetně Ameriky a Austrálie.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info