Spak-VSD Austria nebude zpracovávat geneticky upravené potraviny

Společnost Spak-VSD Austria nebude ani do budoucna zpracovávat geneticky upravené potraviny. Výrobce kečupů, majonéz a dressingů exportoval 45 procent z loňské výroby v hodnotě 330 milionů korun a do konce roku čeká udělení jednoho z nejpřísnějších certifikátů International Food Safety. Novinářům to dnes řekl ředitel podniku se sídlem v západočeské Sušici Alex Kral. Vstup země do EU podle něj výrazně zjednodušil obchodní toky z Polska, ale i levného Bulharska. Ředitel také ocenil rychlejší komunikaci, zejména mezi malými firmami.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info