V létě se potraviny rychleji kazí, nákup vyžaduje obezřetnost

V horkých letních dnech se potraviny rychleji kazí. Nákup, zejména na tržištích, proto vyžaduje obezřetnost. V potravinách se snáze šíří plísně, které spotřebovávají vitamíny, minerály a další živiny v nich a snižují biologickou hodnotu potravin. Podle Vladimíra Ostrého z Centra hygieny potravinových řetězců mohou některé plísně způsobovat střevní obtíže a průjmy a být zdrojem nákaz.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info