Provozovny ve Svitavách a v Seči mohou opět vyrábět saláty 16. 1. 2007
17.01.2007 | SZPI
Provozovna Jindřicha Kosiny v Seči může obnovit lahůdkářskou výrobu. Stejně tak výrobna Na Červenici ve Svitavách patřící tamnímu spotřebnímu družstvu Jednota. Státní zemědělská a potravinářská inspekce uvolnila 15. ledna zákaz výroby, který provozu ve Svitavách uložila 29. prosince 2006 a v Seči 5. ledna. Důvodem pro pozastavení výroby byl při laboratorních rozborech nález Listerie monocytogenes, a to v salátech s názvy Pochoutkový a Svitavský.
Oba výrobci splnili opatření, které jim uložila inspekce. Jednalo se o komplexní sanitaci a následnou dezinfekci výrobních a skladovacích prostor a také výrobního zařízení. Výsledky stěrů odebraných z výrobních zařízení a prostor na přítomnost Listerie monocytogenes byly negativní. Poté výrobci předložili zkušební vzorky surovin a salátů, které vyhověly předepsaným mikriologickým požadavkům.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



