Provozovny ve Svitavách a v Seči mohou opět vyrábět saláty 16. 1. 2007

Provozovna Jindřicha Kosiny v Seči může obnovit lahůdkářskou výrobu. Stejně tak výrobna Na Červenici ve Svitavách patřící tamnímu spotřebnímu družstvu Jednota. Státní zemědělská a potravinářská inspekce uvolnila 15. ledna zákaz výroby, který provozu ve Svitavách uložila 29. prosince 2006 a v Seči 5. ledna. Důvodem pro pozastavení výroby byl při laboratorních rozborech nález Listerie monocytogenes, a to v salátech s názvy Pochoutkový a Svitavský.

Oba výrobci splnili opatření, které jim uložila inspekce. Jednalo se o komplexní sanitaci a následnou dezinfekci výrobních a skladovacích prostor a také výrobního zařízení. Výsledky stěrů odebraných z výrobních zařízení a prostor na přítomnost Listerie monocytogenes byly negativní. Poté výrobci předložili zkušební vzorky surovin a salátů, které vyhověly předepsaným mikriologickým požadavkům.

Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info