Ekofarmy na Vysočině odolávají krizi lépe než tradiční zemědělci
21.09.2009 | ČTK
Ekofarmy na Vysočině odolávají hospodářské krizi o něco lépe než tradiční zemědělci, i když se také musí vyrovnávat s poklesem cen svých produktů. Poptávka po biopotravinách stále trvá, výhodou šetrně hospodařících podniků jsou i vyšší dotace, řekl dnes ČTK Tomáš Klejzar z regionálního centra svazu PRO-BIO. Na konci minulého roku bylo v kraji 114 ekofarem a jejich počty stále stoupají. Přibývají i provozy na výrobu biopotravin. "V souvislosti s ekonomickou krizí se pravděpodobně růst poptávky po biopotravinách zpomalil, ale je stále patrný," uvedl Klejzar.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



