Jihočeští pekaři chtějí oživit zapomenuté výrobky

Oživit zapomenuté pekařské výrobky z jižních Čech chtějí pekaři sdružení v Regionálním potravinářském klastru. Už nyní se na pultech obchodů objevuje pečivo vyrobené podle receptur předků a lidé o ně mají zájem, řekl dnes novinářům jednatel klastru Ladislav Skořepa. Nabídka tradičních regionálních produktů, a to nejen pečiva, je dobrým způsobem, jak oslovit turisty. "Je to možnost, jak nabídnout něco specifického. Region si díky tomu uchovává svou identitu, a to je velmi důležité," uvedla ředitelka Jihočeské centrály cestovního ruchu Pavla Konopová.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info
  • Jak vnímáte komunikaci zemědělců se širokou veřejností?
  • Jako velmi špatnou. Zemědělcům média nedávají dostatek prostoru k vyjádření.
    85,71%
  • Velmi pozitivně. Veřejnost má možnost pravidelně sledovat vyjádření zemědělců k různým tématům.
    3,57%
  • Nikdy jsem se nad touto otázkou nezamýšlel/a.
    10,71%