Produkce chleba v ČR loni klesla o šest procent,Češi na něm šetří
13.10.2011 | ČTK
Výroba chleba v Česku loni meziročně klesla o šest procent na 289.000 tun. Češi v posledních letech na chlebu kvůli krizi šetří. Stále více před chlebem upřednostňují jiné pečivo, přibývá také uživatelů domácích pekáren, kteří si doma chléb pečou sami. U příležitosti oslavy Světového dne chleba to dnes uvedl Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů. Obyvatel Česka tak v průměru ročně utratí za chleba kolem 1000 korun. "V zemi, kde se ročně vydá za hazard 128 miliard, další miliardy za alkohol a cigarety, by neměl být problém připlatit si za kvalitní chléb, který čeští pekaří umí vyrobit," uvedl svaz.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



