Inspekce kontrolovala kečupy kvůli toxinům, neobjevila problémy

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zkontrolovala vzorky několika kečupů, z nichž některé podle zjištění občanského sdružení spotřebitelů dTest údajně obsahovaly nebezpečné látky včetně toxinů a pesticidů. Kontrola osmi vzorků včetně kečupů značek Heinz, Hellmans nebo Spar dopadla dobře, kečupy neobsahovaly nebezpečné látky v nadlimitním množství. Dnes o tom na webu informoval mluvčí inspekce Michal Spáčil. Podle dTestu skončila kontrola 22 vzorků kečupů "velmi neradostně". Ve všech 22 testovaných kečupech byly objeveny mykotoxiny, informoval dTest v říjnové tiskové zprávě. Kečupy prý navíc byly někdy vyráběny z rajčat, která byla zčásti shnilá nebo plesnivá.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info