Reuters: Kaviár patří nově k luxusním švýcarským delikatesám
15.12.2011 | ČTK
Kaviárový mistr Tobias Felix oblečený v chirurgickém bílém oděvu rozřezává šedivou kůži jesetera na stole před sebou, aby předvedl nejnovější švýcarskou luxusní delikatesu. Za 250 gramů nové pochoutky pojmenované Oona (v keltštině výjimečný) zaplatíte 1275 franků. Produkt se objevil díky nápadu inženýra Petera Hufschieda využít horského potoka, který vytéká u severního konce železničního tunelu Loetschberg s teplotou 20 stupňů Celsia, k chovu ryb zvyklých na teplou vodu. Před šesti lety bylo do těchto vod vypuštěno 35.000 sibiřských jeseterů, kteří vyprodukovali 300 kilogramů kaviáru na letošní zimu.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Vědci chtějí vdechnout starým trámům nový život (25.06.2022)
- Agrární komora požaduje odklad začátku dalšího dotačního období (24.06.2022)
- Brněnská rarita? Hřbitovní med. Z úlů na pohřebišti už jej vytočili 70 kilo (24.06.2022)
- Předsedou představenstva Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu se stal Josef Kučera (24.06.2022)
- Albert poprvé vydává report o udržitelnosti. Zaměřuje se na zdraví, životní prostředí i podporu komunit (24.06.2022)
- Agdata City přichází s novým pomocníkem nejen pro radnice. Hladinový senzor hlídá koryta řek a varuje před velkou vodou (24.06.2022)
- ČHMÚ Brno: Průtoky byly devátý měsíc podprůměrné, v květnu byly na 33 procentech (24.06.2022)
- Na Českolipsku hořel les v těžko přístupném terénu u Hamru na Jezeře (24.06.2022)
- Cesta Evropy k obnově přírody může začít (24.06.2022)
- Krupobití poničilo úrodu, zemědělci sčítají ztráty (24.06.2022)