Reuters: Kaviár patří nově k luxusním švýcarským delikatesám
15.12.2011 | ČTK
Kaviárový mistr Tobias Felix oblečený v chirurgickém bílém oděvu rozřezává šedivou kůži jesetera na stole před sebou, aby předvedl nejnovější švýcarskou luxusní delikatesu. Za 250 gramů nové pochoutky pojmenované Oona (v keltštině výjimečný) zaplatíte 1275 franků. Produkt se objevil díky nápadu inženýra Petera Hufschieda využít horského potoka, který vytéká u severního konce železničního tunelu Loetschberg s teplotou 20 stupňů Celsia, k chovu ryb zvyklých na teplou vodu. Před šesti lety bylo do těchto vod vypuštěno 35.000 sibiřských jeseterů, kteří vyprodukovali 300 kilogramů kaviáru na letošní zimu.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ministr zemědělství: Pro posílení výroby potravin podporujeme větší flexibilitu společné zemědělské politiky i v roce 2023 (25.05.2022)
- MZe vyčíslilo náklady na uprchlíky na více než milion korun (25.05.2022)
- Ve Finsku začali vařit pivo s chutí bezpečí a svobody (25.05.2022)
- Ceny vepřového rostou, přesto je lepší chov nemít, tvrdí zemědělec (25.05.2022)