Lepší hospodaření s vodou v nápojářském průmyslu

Voda je nejdůležitější surovinou nápojářského průmyslu a čistá pitná voda je stále rostoucí měrou ceněnou surovinou. Nemluvě o hospodářské důležitosti zde má nápojářský průmysl také hlavní sociální zodpovědnost, aby chránil tento živoucí zdroj. Účinné a trvale udržitelné zacházení s vodou vyžaduje integrativní přístup, který je zaměřen na celostní způsob při optimalizaci potenciálu používané vody. To zahrnuje zhodnocení místních vod, ale i provoz jímek a systém zachycování vody, stejně tak jako snížená spotřeba používaná přímo pro výrobu a celková recyklace vody a vyvarování se jakéhokoli plýtvání s vodními zdroji.Díky způsobu kontroly hospodaření s vodou, jenž byl vyvinut společností Coca-Cola v roce 1886, patří dnes výroba této značky nápoje k jedné z nejúspěšnějších v tomto odvětví na světě. To tedy znamená, že v roce 2011 s úspěchem oslavila své 125. jubilejní narozeniny. Toho dosáhla díky vypracované podnikové strategii s dlouhotrvajícím zaměřením na životní prostředí a společnost.Díky informacím prezentovaným technickým ředitelem Coca-Cola Germany se sídlem v Berlíně a ředitelem, do jehož působnosti spadá šetření životního prostředí a vodních zdrojů, musí mít tato firma v podnikovém plánování i nadále na zřeteli přísně zakotvené způsoby hospodaření s vodou. Společnost si sama stanoví ambiciózní cíle, sama je pravidelně měří a následně získané údaje porovnává a zveřejňuje.  

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info