Souhrn událostí uplynulého dne – 7.2.2012

Unie udělila čaji Darjeeling speciální označení, které chrání jeho původ

Čaj Darjeeling se stal prvním produktem Indie, kterému Evropská unie udělila tzv. označení původu. Znamená to, že jeho vysoká kvalita je nyní právně chráněna a pod stejným označením se nesmí prodávat jiný čaj, než ten, který prochází přímo z oblasti Darjeelingu.

Ministr zemědělství podepsal dohodu o spolupráci se Svazem měst a obcí ČR

Vzájemnou spolupráci mezi Ministerstvem zemědělství (MZe) a Svazem měst a obcí ČR (SMO ČR) v oblastech týkajících se zemědělství, jeho funkcí při rozvoji venkova, obnově krajiny, lesnictví, životního prostředí a jeho složek tak, aby zohledňovaly potřeby měst a obcí.

Ve 12 bavorských výkrmnách prasat byl opět povolen běžný provoz

V důsledku kauzy mlékárny Ehrmann je dosud uzavřeno devět výkrmen prasat; vepřové maso se nesmí dostat do potravinového řetězce. Z celkového počtu 26 chovů prasat uzavřených v souvislosti s výskytem chloramfenikolu v moči prasat bylo 12 opět uvolněno pro běžný provoz.

Janez Potočnik: V oblasti životního prostředí má EK široké pravomoci, ale omezené finance

Evropská komise má v oblasti životního prostředí široké legislativní pravomoci, ale v porovnání s dalšími politikami EU může využívat pouze omezené finanční prostředky. Z tohoto důvodu bude vyjednávání o rozpočtu pro léta 2014 – 2020 pro tuto oblast klíčové.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info