Souhrn událostí uplynulého dne – 9.2.2012

BMELV má 60 návrhů na změnu agrární reformy

K budoucí podobě Společné zemědělské politiky předložilo německé ministerstvo zemědělství 60 pozměňujících návrhů. Německé Spolkové ministerstvo výživy, zemědělství a ochrany spotřebitele (BMELV) předložilo 60 návrhů k budoucí podobě společné zemědělské politiky po roce 2013.

Zbytečný naschvál Senátu

Jedním z mnoha příkladů dokumentující vítězství politikaření nad zdravým selským rozumem, je Senátem odmítnutá možnost zrušení předkupního práva Pozemkového fondu ČR (PF) na již nakoupené a zaplacené pozemky.

Značek kvality potravin je moc. A stěží ubudou

Zvýraznit podporu stávajících označení pro kvalitní potraviny a zavést nové, jako například logo s vlajkou či značku pro regionální potraviny, byl jeden ze způsobů, jak čelit zahraniční konkurenci zejména v době nástupu ekonomické krize. Zástupci výrobců potravin, řetězců i odborníků se ale nyní shodují, že je v regálech „přeznačkováno“ a zákazníci se v rozdílech a významu jednotlivých log příliš nevyznají.

FAO: Světové ceny potravin v lednu poprvé za půl roku stouply

Světové ceny potravin se v lednu meziměsíčně zvýšily téměř o dvě procenta. Zaznamenaly tak první nárůst za posledních šest měsíců. Uvedla to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Dodala, že v únoru by potraviny mohly opět zdražit, protože ceny obilí a rostlinných olejů tlačí vzhůru obavy ohledně špatného počasí v hlavních pěstitelských oblastech.

Klamavě označená konzervovaná zelenina

Inspektoři SZPI zachytili při kontrole v provozovně společnosti Ing. Pavel Tomáš PT-SERVIS v Praze 9 výrobky, které byly klamavě označeny. Tři druhy konzervované zeleniny ve skle měly přelepeny nebo jinak pozměněny etikety s vyznačeným datem minimální trvanlivosti tak, aby se doba trvanlivosti jevila delší.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info