Masopustní pepřové pivo už míří do hospod
10.02.2012 | Denik.cz
Speciální pepřové pivo si pro své příznivce připravil pivovar ve Velkém Březně. Letos ho mohou štamgasti vychutnat už podruhé. Společnost Heineken ČR má „pepřáku“ k masopustním svátkům připraveno celých pět tisíc třicetilitrových sudů.
Jak vysvětlil vrchní sládek Petr Hauskrecht, pivo bude k dostání ve vybraných restauracích od příštího pondělí, tedy 13. února „Masopust je svátkem hojnosti, radosti, dobrého jídla, pití i zábavy,“ řekl Hauskrecht.
„Právě na tento svátek jsme načasovali naše Pepřové pivo. Tento 12 stupňový nefiltrovaný světlý ležák byl vyroben tradiční klasickou technologií na dva rmuty z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů.“
Na prodej piva, které během přípravy kvasilo v otevřených kádích a dozrávalo v ležáckých tancích při teplotě 2° C a chuť získalo díky přírodnímu extraktu ze zeleného pepře, se připravují i hostinští. „Jsme na to zvědaví, letos to zkoušíme poprvé,“ uvedl Vlastimil žáček z Hospůdky U Lípy. „K prvnímu pepřovému pivu rozdáváme opečenou jitrnici.“
Další články v kategorii
- Stárek: Restaurace v ČR mají na Velikonoce asi o pětinu méně rezervací než loni (29.03.2024)
- Spotřeba vína v Česku loni klesala, odpovídá to celoevropskému trendu (29.03.2024)
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)