Souhrn událostí uplynulých dní – 17.-19.2.2012

Potravinářská komora spustila vlastní testy potravin

Potravinářská komora ve spolupráci s časopisem Svět potravin a Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze spustila vlastní testy vybraných druhů potravin. Každý měsíc by testům měly být podrobeny dva typy výrobků, jako první přišly na řadu špekáčky a šunka.

Parlament zajistil lepší vyjednávací pozice chovatelům mléčného skotu

Parlament ve středu schválil novou legislativu, která posiluje vyjednávací pozice zemědělců tak, aby za surové mléko dostávali spravedlivou cenu a mohli se lépe připravit na konec mléčných kvót v roce 2015. Organizace producentů budou díky předpisu moci vyjednávat o cenách syrového mléka za zemědělce, které zastupují, aniž by porušovali unijní pravidla hospodářské soutěže.

Další výrobky s klamavě vyznačeným nebo prošlým datem spotřeby

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při běžných kontrolách našli další potraviny nabízené s nesprávně vyznačeným nebo prošlým datem použitelnosti (DP). Inspekce zakázala tyto výrobky dále prodávat a s prodejci zahájí správní řízení o uložení pokut.

Ozdravovat, ozdravovat, ozdravit!

Jelikož ministerstvo zemědělství vynaložilo na Národní ozdravovací programu od IBR, (infekční bovinní rhinotracheitidy) nemalé prostředky, není jiná možnost než dotáhnout tuto akci do konce a docílit, aby ČR byla prohlášena za zemi prostou této nákazy, jako jsou naši bezprostřední sousedé, spolková země Bavorsko a Rakousko, naši významní obchodní partneři.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info