Souhrn událostí uplynulého dne – 21.2.2012

Českou zemědělskou půdu si mohou koupit i cizinci, posvětil Klaus novelu

Prezident Václav Klaus podepsal novelu zákona, která umožňuje nákup státní zemědělské půdy v tuzemsku občanům EU, Norska, Lichtenštejnska a Švýcarska. O podpisu informoval jeho mluvčí Radim Ochvat. Předloha souvisí s již schválenou novelou devizového zákona, která zrušila zákonné omezení nákupu zemědělské půdy pro cizince.

Ministerstvo zemědělství se zúčastní potravinářského veletrhu SALIMA v Brně

Ministerstvo zemědělství se stejně jako v předchozích letech zúčastní komplexu mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA, MBK, INTECO a VINEX, které se budou konat od 28. 2. do 2. 3. na brněnském výstavišti. Součástí veletrhu bude také mezinárodní konference FOOD FORUM.

Česko zaplaví kvůli vyšším daním nekvalitní potraviny, varuje svaz

Českým zákazníkům hrozí kvůli nižší kupní síle snižování kvality zboží, varoval v úterý viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Michal Ševera. Důvodem jsou podle něj vyšší nepřímé daně, zejména pak DPH, která letos vzrostla o čtyři procenta.

Francie žádá Brusel, aby zakázal pěstování GM kukuřice v EU

Francie chce prosadit svůj zákaz pěstování geneticky modifikovaných plodin (GMO) pro celou Evropskou unii, třebaže domácí i evropské soudy snahu Paříže odmítly. Francouzské ministerstvo životního prostředí dnes požádalo Evropskou komisi, aby zrušila povolení pro pěstování modifikované kukuřice od americké firmy Monsanto.

Potravinová banka: Žádaný je hlavně cukr

Jedna ze tří potravinových bank má sídlo v Ostravě. V loňském roce rozdala lidem v nouzi necelých padesát šest tun potravin. Přispět mohou firmy i jednotlivci. Máte doma zabalenou šunku, které za dva dny dojde datum spotřeby, a víte, že už ji nestihnete sníst?

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info