Souhrn událostí uplynulého dne – 6.3.2012

Ministr Petr Bendl žádá polského rezortního kolegu o informace k aféře s průmyslovou solí

Ministr zemědělství Petr Bendl požádal polského rezortního kolegu o poskytnutí informací a součinnost tamních orgánů. České inspekční orgány průběžně kontrolují vybrané typy polských potravin. Důvodem těchto kroků je aféra s průmyslovou solí v Polsku.

Templáři vyhráli u soudu. Stažení vín bylo neoprávněné

Krajský soud v Brně zrušil verdikt Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) nad Templářskými sklepy Čejkovice, která firmě uložila stáhnout z trhu víno z hroznů, jejichž původ se údajně neprokázal. Postup SZPI nebyl podle soudu správný.

Pěstitelské plochy GMO dále přibývají

V roce 2011 bylo ve světě pěstováno více geneticky modifikovaných rostlin než v roce 2010. Plochy vzrostly o osm procent na 160 milionů hektarů. Geneticky modifikované rostliny v roce 2011 pěstovalo 16,7 milionů zemědělců, což je nový rekordní počet. V meziročním srovnání to odpovídá nárůstu o osm procent.

Bude se místo jablek pěstovat v tuzemsku obilí a řepka olejná?

Jedna z televizních reklam začínala nedávno tím, že se mladá dívka s chutí zahryzla do červeného jablíčka. Pak se usmála a ukázala na strom plný plodů. Malý problém byl v tom, že šlo o zahraniční ovocný sad. Česká republika m

Lesy vyhlásily nový tendr na lesní práce. Za 1,7 miliardy

Státní podnik Lesy ČR vyhlásil nový tendr na pěstební a těžební práce na letošní rok a další léta na 23 smluvních územních jednotkách ze 117. Na nich podnik zrušil část loňského, miliardového tendru kvůli tomu, že firmy s nejlepší podanou nabídkou nakonec odmítly podepsat smlouvu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info