Souhrn událostí uplynulých dní – 9.-11.3.2012

"Čachry s potravinami? Nejde o systém, řetězce jsou nevinné"

Zástupce Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR překvapily výsledky kontrol, které od začátku letošního roku v mnoha tuzemských prodejnách odhalily špatně označené či prošlé potraviny. Chtějí se proto kvůli tomu sejít s vedením Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

ČSÚ: Zemědělci loni zdvojnásobili zisk na rekordních 16,4 mld. Kč

Čeští zemědělci loni podle předběžných údajů hospodařili s rekordním ziskem 16,4 miliardy korun, který byl ve srovnání s rokem 2010 více než dvojnásobný. Loňský zisk je nejlepší od roku 1998, kdy statistici tento údaj sledují.

AK:Někteří obchodníci zneužívají nedostatku vajec a zvyšují marže

Někteří obchodníci zneužívají paniky v souvislosti s nedostatkem vajec na trhu a neúměrně zvyšují své marže, řekl dnes na tiskové konferenci prezident Agrární komory Jan Veleba. Velkochovatelé nosnic podle něj dostávají v současnosti za jedno vejce maximálně 3,50 Kč.

Veterinární správa zjistila v párcích a šunkovém salámu listerii

Inspektoři Krajské veterinární správy pro Olomoucký kraj zjistili při rutinní kontrole v párcích a šunkovém salámu určených do prodeje nadlimitní množství nebezpečné bakterie Listeria monocytogenes. Uvedl to mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Výrobci mají nové finty, jak vám vnutit šmejd. Už šidí kotlety i sýry

Při vymýšlení způsobů, jak srazit výrobní cenu, jsou výrobci potravin stále kreativnější. Pokud se v obchodě nesoustředíte, velmi snadno si přinesete domů "tavený sýr", který není z mléka, ale z rostlinného tuku. Novinkou jsou vepřové kotlety nastavené vodou se solí a chemickými přísadami.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info