Souhrn událostí uplynulého dne – 13.3.2012

Coca-Cola je podle norem typickým českým výrobkem

Potravinářská inspekce se dala do boje za čitelné označení českých výrobků. Rozlišit, co je české, ale není v dnešním světě lehké. Podle vyhlášky to je i v tuzemsku vyráběná Coca-Cola, již všichni vnímají jako americkou. Jako český výrobek lze totiž označovat takovou potravinu, která je v koncové fázi zpracována v České republice.

Čeští vinaři si z Paříže vezou tři zlaté a 25 stříbrných medailí

Tři zlaté medaile a 25 stříbrných si odvezli čeští vinaři z mezinárodní soutěže Vinalies Internationales z Paříže. Soutěž se konala poosmnácté, degustátoři hodnotili vína ze 44 zemí světa a celkem 3353 vzorků. ČTK to řekli zástupci Vinařského fondu.

Část dřevařů volá po nové koncepci hospodaření ve státních lesích

Svaz zaměstnavatelů dřevozpracujícího průmyslu (SZDP) dnes předloží ministerstvu zemědělství návrh nové koncepce využívání státních lesů. Chtějí nový způsob zadávání zakázek a obchodu se dřevem. Zástupci svazu to dnes oznámili na tiskové konferenci.

Ovocnáři postaví v Holovousích výzkumný institut za 567 mil. Kč

Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský vybuduje v Holovousích na Jičínsku na zelené louce nový areál výzkumného institutu za více než půl miliardy korun. Ústav v minulých dnech obdržel od ministerstva školství rozhodnutí o poskytnutí dotace 567 milionů korun. Dotace pokrývá všechny uznatelné náklady investice.

NKÚ zjistil řadu pochybení v hospodaření státních Lesů ČR

Nejvyšší kontrolní úřad při kontrole hospodaření státních Lesů České republiky zjistil porušení zákona i plýtvání penězi. Vyplývá to z kontrolního závěru NKÚ, který má ČTK k dispozici. Úřad ho oficiálně zveřejní až příští týden.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info