Souhrn událostí uplynulého dne – 27.3.2012

GM kukuřice poprvé v supermarketech v USA

V létě 2012 bude na trh v USA uvedena geneticky modifikovaná kukuřice cukrová. Spotřebitel tak bude mít poprvé možnost koupit geneticky modifikovanou potravinu přímo v obchodě. Jak oznámil portál TransGen, přibývají ale i zde kritické hlasy a požadavky na označování GMO.

V Karlovarském kraji přibývá včelařů, i díky dotacím kraje

V Karlovarském kraji přibývá včelařů i včelstev. Pozitivní trend, kdy se podařil zvrátit postupný úbytek včelařů, podpořily i dotace, které před několika lety zavedl kraj. Na modernizaci úlů a nákupy nových včelstev od roku 2009 rozdělil zhruba šest milionů korun. "Dotace z kraje pomohly velmi výrazně" řekl dnes ČTK Martin Stark.

TZ - Úspěšným hospodařením a efektivní správou volných financí narostly volné finanční prostředky Lesů ČR za 2 roky o 7,2 miliardy!

Objem volných finančních prostředků Lesů ČR jen za roky 2010 a 2011 narostl o 7,2 miliardy korun na současných 13 miliard. Tohoto výrazně nadstandardního navýšení se LČR podařilo dosáhnout díky vynikajícím hospodářským výsledkům podniku v uplynulých dvou letech a díky efektivní správě volných finančních prostředků.

O zakázku MZe na rozvoj registrů stojí dva zájemci

O jednu z největších zakázek ministerstva zemědělství v posledních měsících na zajištění a rozvoj čtyř zemědělských registrů usilují dva zájemci. První z nich je Telefónica O2, druhou nabídku společně podala čtveřice firem Sitewell, CCV, PDS a Wincor Nixdorf, řekl mluvčí ministerstva zemědělství Jan Žáček.

Produkce medu na jižní Moravě byla loni nadprůměrná

Včelaři na jižní Moravě loni vyprodukovali zhruba o půl milionu kilogramů medu více než v předchozím roce. Podle informací Českého svazu včelařů to bylo přes 1,3 milionu kilogramů medu, v roce 2010 přitom 805.923 kilogramů. Po několika letech nepříliš dobré snůšky některá včelařství hlásila rekordní produkci.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info