Souhrn událostí uplynulého dne – 2.4.2012

Nejdřív reforma politiků unie

Poprvé jsem účastníkem procesu, kterému se říká reforma společné zemědělské politiky (SZP). Že to bude proces velmi složitý a komplikovaný, to jsem očekával. Jedna věc mne ale zaskočila – jalovost, sterilita a hluboká neodbornost celého procesu.

NKÚ: SZIF vyplatil neoprávněně dotace přes osm milionů korun

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) zjistil nedostatky ve vyplácení dotací určených na zlepšení životního prostředí a krajiny v rámci Programu rozvoje venkova. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) neoprávněně vyplatil více než osm milionů korun, což představuje asi 2,8 procenta kontrolovaného objemu, uvedl dnes NKÚ.

Müsli tyčinky s označením biopotraviny

Ani tentokrát nevynecháme putování za bio potravinami. Ostatně s tímto názvem vydala k novému roku Agrární komora ČR spolu s řetězcem Billa brožuru s tímto názvem, přesně jde o Bio putování. V brožuře najdete inspiraci, kam za bio potravinami. Je tam totiž popsaná ve stručnosti historie hezké řádky firem, které se tomuto programu věnují.

Čeští výrobci vyvezli s Lidlem zboží za více než 2,8 miliardy

Výrobci z České republiky vyvezli v loňském roce prostřednictvím společnosti Lidl zboží za více než 2,8 miliardy korun. Oproti předchozímu roku jde o nárůst o více než 12 procent. V zahraničí slaví největší úspěchy zejména české uzeniny, vody, mléčné výrobky a také některé druhy alkoholu, a to pod privátními značkami Lidl.

Zetor chce letos zvýšit prodej traktorů na více než 5000

Brněnský Zetor chce letos zvýšit prodej traktorů ze 4500 na více než 5000. Firmě k tomu mají pomoci i novinky. Jednu z nich, nový model Forterra HSX s výkonem přes sto koňských sil, představil dnes na veletrhu v Brně. Podle firmy jde o univerzální traktor, ke kterému zemědělci mohou připojit několik typů zemědělského nářadí.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info