Souhrn událostí uplynulého dne – 19.4.2012

TZ - Zetor meziročně zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o téměř 50 %

Pro skupinu Zetor Group, tradičního českého výrobce zemědělské techniky, začal letošní rok úspěšně – v prvním čtvrtletí zaznamenal tržby přes 1 miliardu Kč, což ve srovnání se stejným obdobím v uplynulém roce znamená nárůst o 46 %. Konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním za první kvartál 2012 se zvýšil na 49 milionů korun.

Nadbytečná potravinová turistika zemědělských produktů

Dle Českého statistického úřadu import potravin v loňském roce převýšil hodnotu exportu do Česka o 37 miliard korun. Zatímco některé potraviny importovat musíme, paradoxní situace nastává například u dovozu plodin. „Chybí mi vůle českých obchodních řetězců dát českým pěstitelům prostor v momentu, kdy dané potraviny máme,“ uvedl Martin Ludvík.

Dotace pro pekaře nejsou a nebudou

Do dnešního poledne (17.4.) mohli pekaři žádat o dotace na rozvoj pekárenských technologií. Protože cílem EU je především podpora výzkumu, vývoje a inovací a na pečení „rohlíků“ není již co zdokonalovat, tak o dotace na nákup technologií mohli pekaři žádat pouze z programu Rozvoj.

Pivovar Janáček změnil název na Pivovar Uherský Brod

Jediný průmyslový pivovar ve Zlínském kraji, Pivovar Janáček, změnil název na Pivovar Uherský Brod. Začal používat nové logo a změna čeká také podobu etiket lahvového piva. V souvislosti se změnou názvu pivovaru očekává nárůst počtu zákazníků a s tím spojený nárůst prodeje piva, řekl dnes novinářům obchodní ředitel pivovaru Tibor Nechala.

Děčínští včelaři byli třetí na světě! ?Od pátku znovu soutěží v Libverdě

Okresní organizace Českého svazu včelařů oslavuje významné výročí. Letos uplyne 165 let od počátku organizovaného včelařství v našem regionu. V roce 1847 byl v Děčíně založen první včelařský spolek na území tehdejšího Rakousko – Uherska a současně třetí, historicky nejstarší včelařský spolek v celosvětovém měřítku

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info