Bzenci se nedaří prodat bývalý vepřín

Roky řeší bzenečtí zastupitelé odkup a přípravy na prodej bývalého vepřína. Vše je připraveno, ale prodat rozsáhlý areál se nedaří. Město jej k prodeji nabídlo po posledním zasedání zastupitelů.

Minimální částka byla tři a půl milionu korun za budovy, pro pozemky platilo minimum dvou set korun za metr čtvereční. Podmínkou byl nákup komplet celého areálu.

„Přihlásili se tři zájemci, ale žádný z nich v podstatě nesplnil zadání," informoval tajemník radnice Roman Ostrézí. Přihlásili se manželé, kteří uvnitř areálu vlastní jedinou budovu, která není v majetku města. Chtěli jen pozemek pod ní. Zájemce z Těmic nabídl pouze odkoupení pozemků bez budov.

Budovy i s pozemky chtěla pouze jedna firma, ale nabídla nižší cenu. Za pozemky o dvacet korun za metr méně, než bylo stanovené minimum. Za budovy nabídl jen milion korun, což bylo o dva a půl milionu méně než městem uvedené minimum.

„Navrhuji oslovit s nezměněnou nabídkou realitní kanceláře. Pokud to ani s nimi nevyjde, můžeme jednat o tom, že areál rozdělíme," přednesl zastupitelům svůj návrh starosta Bzence Pavel Čejka. Zastupitelé jeho návrh odsouhlasili.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info