Souhrn událostí uplynulého dne – 14.5.2012

TZ - Nadstandardní ekonomické hospodaření Lesů ČR pokračuje i v roce 2012 HV za 1. čtvrtletí: 2,083 miliardy Kč

Jen za první tři měsíce letošního roku, za období leden – březen, dosáhly Lesy ČR hospodářského výsledku ve výši 2,083 miliardy korun. „Nadále se prokazuje, že parametry lesnických tendrů byly správně nastavené. Jejich ekonomická výhodnost pro podnik se osvědčila v loňském roce a je jasně patrná i na HV za první čtvrtletí.

dTest: Někteří výrobci šidí med sirupem, v biomedech byly pesticidy

Testy odhalily u čtyř ze sedmnácti medů naředění lacinými sirupy, dva byly dobarvovány "éčkem". Dva ze tří testovaných biomedů pak propadly úplně, obsahovaly totiž pesticidy. Odhalily to nejnovější testy spotřebitelského časopisu dTest. Učíme se, jak zacházet s drahým medem, abychom neublížili obsaženým enzymům a vitaminům.

Nová strategie v boji s klasickým morem prasat

Díky využití nových testovacích metod a regionálně omezené nouzové vakcinace by bylo možné zabránit vybíjení zdravých zvířat v případě vypuknutí klasického moru prasat, jak uvedl Dr. Martin Beer z Ústavu Friedricha Löfflera u příležitosti 31.Mezinárodního veterinárního kongresu, který se konal v dubnu v německém Bad Staffelsteinu.

Zeleninu před mrazíky ochráníte, ovoce stěží. Nezbývá než se modlit

Většinou se s vysazením rajčat, paprik nebo okurek do záhonů čeká "až po zmrzlých". Pokud jste ale díky letnímu počasí nevydrželi čekat, nevěšte hlavu. Leccos se dá zachránit, i když na nedělní a pondělní ráno meteorologové předpovídají mrazíky.

Průzkum: Češi kvůli aférám omezili nákupy polských potravin

Češi letos zřejmě výrazně omezí nákupy polských potravin, protože po vleklé aféře s technickou solí a nekvalitní vaječnou moučkou mají pochybnosti o jejich kvalitě. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu AkcniCeny.cz a časopisu Retail Info Plus, kterého se zúčastnilo 928 lidí.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info