Souhrn událostí uplynulého dne – 18.5. – 20.5.2012

Vláda znovu projedná zákon o Státním pozemkovém úřadu

Vláda příští týden ve středu znovu projedná zákon o vzniku Státního pozemkového úřadu, který měla na programu už tento týden. Ministři ale měli rozdílný názor na to, zda nový úřad bude moci finančně podporovat zemědělce, takže vláda projednávání přerušila.

Jsem hrdý na svou Asociaci a jejího předsedu

Nestává se příliš často, aby se v přímém přenosu střetly dva tak odlišné světy, jako tomu bylo v posledním pořadu „Máte slovo“ věnovaném problematice tzv. „zelené nafty“. A nejde přitom o problém sám či o to, zda podporovat nebo nepodporovat zemědělství. Jde o něco mnohem důležitějšího a podstatnějšího.

Moravskoslezské cukrovary loni vydělaly více než 600 milionů

Společnost Moravskoslezské cukrovary v loňském roce téměř zčtyřnásobila svůj zisk ze 160 milionů na více než 600 milionů korun. Firma zároveň dosáhla svého nejlepšího hospodářského výsledku za posledních deset let. ČTK to zjistila z pozvánky firmy na valnou hromadu.

Čína má nový skandál: zelí s formaldehydem

Po skandálech kolem prodeje kojeneckého mléka s melaminem či recyklovaného, tzv. strouhového oleje řeší Čína další potravinový exces. Někteří prodejci zeleniny postřikují zelí toxickým formaldehydem, aby vydrželo cestu na trh. Prodejci totiž kvůli šetření na nákladech nepoužívají k zásobování drahé chladírenské vozy.

Náhražky potravin si vydobyly stálé místo na pultech obchodů

Potravinové náhražky, které jsou levnější než klasické potraviny, si už vydobyly stálé místo na pultech českých obchodů a v některých kategoriích potravin tvoří až desetinu tuzemské produkce. Náhražky nejčastěji imitují mléčné výrobky, ale používány jsou také u masných produktů či pochutin napodobujících čokoládové cukrovinky.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info