Souhrn událostí uplynulého dne –31.5.2012

Je sucho jako v roce 1947, říkají pamětníci

Předseda Agrodružstva Miroslav na Znojemsku Pavel Oliva začínal v družstvu jako zootechnik před 40 lety, posledních deset let mu šéfuje. Letošním suchem je ale i přes letité zkušenosti překvapen. „Takové sucho nepamatuji. Pamětníci říkají, že něco podobného bylo v roce 1947,“ řekl deníku E15 Oliva.

Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary

Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary, počet obcí s vlastním pivovarem vzrostl od roku 2000 více než dvojnásobně. Na tiskové konferenci to dnes uvedl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Zvyšující se počet pivovarů souvisí především s trendem vzniku minipivovarů.

Petici proti dani z vína podepsalo skoro 30 tisíc lidí

Na petiční archy proti zavedení spotřební daně z vína, kterou navrhuje ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), se podepsalo 29 569 občanů. Uvedl to na svém webu Svaz vinařů ČR s tím, že v petiční akci hodlá i nadále pokračovat.

ASZ:Zelená nafta by se mohla prodloužit alespoň o rok

Stát patrně poskytne zemědělcům za zrušení takzvané zelené nafty určité kompenzace. Ve hře zůstává i možnost zachování daňové úlevy alespoň do roku 2014. ČTK to dnes po jednání s premiérem Petrem Nečasem a ministrem zemědělství Petrem Bendlem řekl předseda Asociace soukromého zemědělství (ASZ)Josef Stehlík.

Tradice, kvalita a jistota

V Jižním Tyrolsku hraje zemědělství a kulinářství důležitou úlohu. Typické produkty tohoto regionu totiž kombinují alpskou tradici se středomořskou vášní pro dobré jídlo. Už samotná horská krajina je dobrým důvodem, proč se vydat do Jižního Tyrolska.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info