Souhrn událostí uplynulého dne –6.6.2012

Jahody spálil mráz i na Prostějovsku, musí se dovážet z Polska a Německa

Sezona jahod sice teprve začíná, ale pro mnohé pěstitele už skončila po polovině května. „Máme teď poslední samosběr. Při tom zájmu, jaký o jahody je, počítám, že za hodinu nebude co sbírat," povzdechl si Josef Dostál, který má jahodárnu nedaleko Brněnské silnice v Prostějově.

Jen zdravotně nezávadné suroviny!

Není to překlep, ano jde o suroviny. Jen ze zdravotně nezávadných surovin mohou být zdravotně nezávadné potraviny! Za zdravotní nezávadnost potravin vždy zodpovídá výrobce, vyplývá to z logiky věci i z veterinární legislativy. Ovšem nelze zapomenout na prodejce.

Zájem o bedýnky od farmářů roste, lidé oceňují hlavně chuť

Na Vyškovsku stoupá obliba čerstvé zeleniny vypěstované u místních farmářů. Lidé v regionu tak objevují přednosti farmářských bedýnek. Rádi i podpoří regionální farmáře. Zelenina v akci ze supermarketu, nebo raději od farmáře ze sousední vesnice?

Zástupci Tematických pracovních skupin diskutovali o ochraně půdy

Ochraně půdy bylo věnováno dvoudenní Setkání Tematických pracovních skupin, které dnes skončilo v Tuchlovicích na Kladensku. Účastníci konference také navštívili Slánsko, kde si prohlédli například provoz ovocnářsko-potravinářské firmy Ekofrukt Slaný a ovocnářství Vítov.

Značka Pravé Valašské zajistí zákazníkům kvalitní, místní a prověřené výrobky

Na Valašsku vzniká nová regionální značka Pravé Valašské. Jejími nositeli se stanou místní výrobci na základě kvality, tradičnosti, ale i použitých materiálů či surovin. Hlavním cílem je podpora regionálních producentů i zvýšení úrovně a kvality nabízených služeb veřejnosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info