Souhrn událostí uplynulého dne – 7.6.2012

Zemědělci z Malčína se pyšní titulem Mléčná farma 2012

Přišli, viděli a zvítězili. I tak se dá s lehkou nadsázkou popsat nedávné a premiérové účinkování producentů mléka z Malčínské akciové společnosti v letošním ročníku prestižní celostátní soutěže Mléčná farma 2012.

Lidé nakupují stále méně potravin, nepomáhá ani pokles cen zemědělských výrobců

Tržby v maloobchodě klesly v dubnu 2012 dle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziměsíčně o 2,1 % a meziročně o 4,1 %. Významný vliv na tento pokles tržeb má vývoj prodeje potravin. Projevuje se tak probíhající recese ale i rostoucí ceny potravin v obchodech, k nimž bezpochyby přispělo i zvýšení DPH.

Lesy ČR získaly na severu Čech do správy nové pozemky za 6,7 mil

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) získal od státu do své správy nové pozemky na severu Čech o rozloze téměř 87 hektarů v účetní hodnotě 6,7 milionu korun. ČTK o tom dnes informoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Neformální setkání ministrů zemědělství EU

Ve dnech 3. – 5. června se uskutečnilo v dánském Horsnens neformální zasedání ministrů zemědělství a rozvoje venkova členských zemí EU, kandidátských zemí do EU, komisaře EU pro zemědělství a rozvoj venkova Daciana Ciolose, předsedy výboru pro zemědělství a rozvoj venkova Evropského parlamentu Paola de Castra a členů zvláštního výboru pro zemědělství.

FAO: Světové ceny potravin v červnu výrazně klesly

Světové ceny potravin v květnu klesly druhý měsíc po sobě a jejich pokles byl výraznější, než se čekalo. Uvedla to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cenový index potravin se snížil na 204 bodů z dubnové úrovně 213 bodů a pokles zaznamenaly zejména ceny obilnin a olejovin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info