Souhrn událostí uplynulého dne – 12.6.2012

Na jižní Moravě jsou desítky farem s prodejem čerstvých potravin ze dvora

Lidé dávají stále více přednost kvalitním potravinám domácího původu, které nakupují od sedláků ve svém okolí. Na farmách s takzvaným prodejem ze dvora získají kvalitní maso, čerstvé sýry, mléko, vejce, ovoce a zeleninu i další výrobky. Desítky podobných statků jsou i v Jihomoravském kraji.

Tečka za zelenou naftou

Ředitelka odboru komunikace ministerstva zemědělství Kateřina Böhmová sdělila v tiskové zprávě, vydané 4. června, velmi dobrou informaci pro všechny zemědělce, kteří se zabývají skutečnou zemědělskou výrobou.

Známky kvality: Stojí desítky milionů

Také stojíte v obchodě před regálem a hledáte na obalu potravin některou ze známek kvality? Pak patříte mezi 74 procent spotřebitelů, které při nákupu ovlivní malý čtvereček s nápisem KLASA nebo mezi 43 procent těch, kteří dají na značku Regionální potravina.

Letošní úroda meruněk na jižní Moravě bude pětinová

Letošní úroda meruněk na jižní Moravě bude pětinová, květnový mráz poničil 80 procent stromů. Někteří jihomoravští pěstitelé nebudou mít ze stromů ve svých sadech co česat. Sadařům, kterým meruňky nepomrzly všechny, zůstala asi čtvrtina úrody.

Návrh na zdanění vína bude podle jihomoravské TOP 09 pozměněn

Ministerstvo financí pravděpodobně upraví svůj návrh na zdanění vína, s nímž počítá od roku 2014. ČTK to dnes řekl předseda jihomoravské TOP 09 Jan Vitula. Uvedl, že o možných změnách a doplněních jednalo regionální vedení strany s jejím místopředsedou a ministrem financí Miroslavem Kalouskem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info