Souhrn událostí uplynulého dne – 25.6.2012

Farmáři v Pardubickém kraji čekají letos průměrné výnosy obilovin

Sklizeň obilovin bude letos v Pardubickém kraji hlavně vinou zimních holomrazů nižší než před rokem. Například v okrese Chrudim se očekává meziroční pokles o pětinu, řekla ČTK ředitelka krajské agrární komory Vanda Rektorisová. Loňská úroda byla mimořádně vysoká, letošní bude zřejmě na dlouhodobě průměrných hodnotách.

Zástupci států se na světovém summitu o udržitelném rozvoji Rio+20 dohodli na společné deklaraci

Ve dnech 20. - 22. června 2012 se v Rio de Janeiro konal světový summit o udržitelném rozvoji Rio+20. Hlavním cílem konference bylo projednat klíčové otázky rozvoje, který bere v úvahu nejen ekonomické a sociální otázky, ale také ochranu životního prostředí, na němž závisí prosperita států po celém světě.

TK - Ministr Petr Bendl navštívil jednání Zemědělského svazu ČR

Ministr zemědělství Petr Bendl se dnes zúčastnil společného zasedání výboru a kontrolní komise Zemědělského svazu ČR ve Větrném Jeníkově. Ve vystoupení pro zhruba 200 zástupců svazu pojmenoval principy politiky české vlády v oblasti zemědělství pro nadcházející období.

Boom obchodu se zemědělskými plochami

Podle odhadů ILC (International Land Coalition) bylo mezinárodními investory v posledních deseti letech ve světě vykoupeno okolo 830 000 km2 zemědělské půdy. Tuto informaci přinesla Švýcarská zemědělská informační služba (lid).

Veterináři vrátili do Polska 3,5 tuny drůbežího kvůli teplotě

Veterináři v tomto týdnu vrátili zpět do Polska 3,5 tuny chlazeného drůbežího masa z Polska, kvůli překročení předepsané teploty skladování o pět stupňů Celsia. Nedodržení teploty zjistili kontroloři také u dalších prodejců v různých regionech ČR. Ve všech případech bylo zahájeno správní řízení.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info