Souhrn událostí uplynulého dne – 28.6.2012

Houbám se nedaří, chybějí srážky

Optimistická očekávání houbařů z minulého týdne se nenaplnila, houby rostou zatím spíše podprůměrně. Pomoci by jim mohly vydatné srážky. Sdělil to předseda České mykologické společnosti Jaroslav Landa. "V omezené míře rostou letní houby, jako jsou hřiby, holubinky, muchomůrky, ryzce a lišky. Žampiony se zatím neobjevily," upřesnil Landa.

MZe do konce roku představí novou koncepci zemědělství

Ministerstvo zemědělství (MZe) chystá nový koncepční materiál, z něhož by měla vycházet politika českého státu v oblastí zemědělství a potravinářství od roku 2014. ČTK dnes informaci potvrdil náměstek ministra zemědělství Martin Hlaváček s tím, že dokument by měl být představen do konce roku.

LPG se v zemědělství využívá stále častěji

LPG je v současnosti velmi oblíbené jako alternativní palivo pro automobily, jeho obliba ale roste také v zemědělství, kde jsou jeho možnosti využití opravdu široké. LPG je voleno především v místech, kde není možné zavést zemní plyn, ale nejenom tam. Důvodem je jeho vyšší výhřevnost, ale také ekonomická výhodnost a ekologičnost.

Složení německých drůbežích výrobků

Na německém trhu se vyskytují výrobky označené jako drůbeží, které ale obsahují také vepřové či hovězí maso. Otázka, zda je tato praxe legislativně přípustná byla předmětem diskusí na "Mezinárodním testování kvality šunky a salámů" uspořádaném v Erfurtu Německou potravinářskou společností DLG.

Rozdejte své víno, jinak zaplatíte daň, chce Kalousek

Plány Kalouskova ministerstva financí, které od roku 2014 počítají s tím, že od placení spotřební daně v Česku osvobodí jenom drobné vinaře, naráží na pravidla Evropské unie. Evropské směrnice totiž zakazují osvobodit od spotřební daně víno určené na prodej.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info