Zetor zahájil sériovou výrobu nového modelu traktoru

Zetor Forterra HSX, letošní novinka brněnského výrobce traktorů, zamířil do sériové výroby. Do konce roku by mělo být vyrobeno na 400 kusů tohoto modelu, další rok by mělo z výrobní linky sjet dokonce devět stovek těchto nových traktorů. První vyrobené traktory mají namířeno za velkou louži do USA, další objednávky jsou nejen z tuzemska, ale i z Anglie, Nizozemska nebo Polska.

Nový model Forterra HSX navazuje na osvědčenou řadu traktorů Zetor. Jedná se o univerzální traktor, který je určen k agregaci se zemědělskými stroji a průmyslovými adaptéry. Mezi hlavní inovační prvky nového modelu patří reverzační převodovka, která výrazně přispívá ke zvýšení komfortu ovládání traktoru.

„Naším cílem je nabízet zákazníkům stroje, které výrazně přispějí k usnadnění jejich práce i snížení nákladů, například na provoz. Nejnovějším výsledkem našich inovací je právě Forterra HSX, jehož součástí je i technologická novinka HitchTronic, díky níž se traktor při orbě sám přizpůsobí podmínkám jakéhokoli terénu,“ řekl zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel společnosti Zetor Marián Lipovský s tím, že dosavadní zájem o nové nejsilnější stroje v portfoliu výrobce zatím naplňuje očekávání.

Příjemně překvapeni mohou být uživatelé při pohledu na spotřebu, protože nová koncepce motoru jim umožní její snížení až o 2,9 litru při současném zvýšení výkonu oproti staršímu motoru. Podle výrobce se nový 16V motor vyznačuje 34% stupněm převýšení točivého momentu a vydrží až 8000 motohodin.

Navíc se díky výborné startovatelnosti i za teplotně nepříznivých podmínek nemusí farmáři obávat, že jejich pole zůstanou neupravená.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info