Souhrn událostí uplynulého dne – 12.9.2012

Společné memorandum na podporu zemědělství

Zemědělci v souladu se sektorovými strategiemi Evropské unie svojí činností na venkově produkují kvalitní potraviny a zemědělské suroviny, udržitelným způsobem užívají přírodní zdroje, podílí se na řešení problematiky změny klimatu a produkci obnovitelných zdrojů energie.

G20 zváží, zda je třeba zakročit proti vysokým cenám potravin

Zástupci klíčových zemí sdružených ve skupině G20 se na své nadcházející schůzce v Mexiku zaměří na růst cen potravin. Podle činitele z mexické vlády skupina zváží, zda je nutné proti dosavadnímu vývoji nějak koordinovaně zakročit. Schůzka se bude v mexické metropoli konat na konci příštího týdne.

Průzkum: Čtvrtina zákazníků omezila nákup rozmrazovaného pečiva

Značení rozmrazovaného pečiva, které je v tuzemských obchodech povinné od 1. srpna, přimělo více než čtvrtinu českých zákazníků k omezení nákupu tohoto pekařského sortimentu. Vyplývá to z průzkumu internetového časopisu Retail Info Plus, kterého se v srpnu zúčastnilo 1080 respondentů.

AOPK: Obnova lesů patří k největším problémům přírody

Obnova lesů patří podle ředitele státní Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) Františka Pelce mezi nejpalčivější problémy české přírody. Téma je součástí sborníku Ekologická obnova v České republice vydaného agenturou u příležitosti evropské konference o ekologické obnově, která se tento týden koná v Českých Budějovicích.

Bažantů či zajíců rychle ubývá, řepka nahrává predátorům

Stavy drobné zvěře v Česku v posledních pěti letech klesly o desítky procent, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Například počty koroptví byly loni téměř poloviční než v roce 2007, zajíců za stejné období ubylo takřka o pětinu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info