Souhrn událostí uplynulého dne – 13.9.2012

Energetická účinnost: úspory ušetří miliardy

Směrnice o energetické účinnosti, kterou schválilo plénum EP, zavede závazná opatření na úspory energie, mezi která budou patřit renovace veřejných budov, plány na úsporu energií pro energetické společnosti a energetické audity pro všechny velké firmy.

Francie nechce, aby rostla výroba biopaliv

Francie hodlá vyzvat svět k zastavení růstu produkce biopaliv. Vláda to sdělila po dnešním zasedání. Je to další krok Paříže v boji proti nynějším vysokým světovým cenám potravin poté, co prezident François Hollande přišel s iniciativou na vybudování strategických globálních zásob potravin.

Sen se rozplynul – v biopalivech není budoucnost

To konstatuje nový návrh legislativy, který unikl ve fázi přípravy. Smělé cíle do roku 2020 vzaly za své. Již ne rostoucí požadavky na produkci biopaliv, ale opatrné přiznání chyby obsahuje nový návrh legislativy, který unikl na veřejnost a jako první z něho cituje agentura REUTERS.

Kvůli jedovatému metylalkoholu provedla inspekce 2614 kontrol. Všechny zanalyzované vzorky byly v pořádku.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce intenzivně prověřuje alkohol prodávaný zejména v menších prodejnách, u výrobců i v místech, kde se čepují rozlévané lihoviny. Inspektoři zatím provedli 2614 kontrol a odebrali 169 vzorků. Z nich dosud prošlo analýzou 89 a všechny vyhověly limitům na obsah metylalkoholu.

Ministerstvo zemědělství má plán na efektivní využití biomasy do roku 2020

Vláda schválila Akční plán pro biomasu v ČR na období 2012 – 2020. Jeho cílem je především vymezit opatření a principy, která povedou k účelnému využití energetického potenciálu biomasy a pomohou tak naplnit závazky ČR pro výrobu energie z obnovitelných zdrojů do roku 2020.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info