Čína investuje do zlepšení kvality půdy

V rámci agrárního rozvojového plánu hodlá Čína uvolnit finanční částku ve výši 4,6 mld. € na zvýšení úrodnosti přibližně 1 mil. hektarů orné půdy.

Čínská vláda se rozhodla s cílem zvýšit úrodnost zemědělské půdy vyčlenit finanční částku ve výši několika miliard dolarů. Podle informací tiskové agentury Xinhua Beijing, které zveřejnila na začátku září, by se mělo v příštím roce investovat přibližně 4,6 mld. € do zlepšení výnosnosti orných půd nižší a střední kvality. Podpora by měla týkat přibližně jednoho milionu hektarů. Peníze se podařilo shromáždit v rámci agrárního rozvojového plánu na jehož financování se ze dvou třetin podílí stát a z jedné třetiny regiony. Opatření zahrnuje také 45 projektů na úsporu vody a na nová zařízení nebo zlepšení stávajících zavlažovacích zařízení na plochách o rozloze přibližně 1,7 mil. hektarů. (AgE)       

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-China-investiert-in-bessere-Boeden-943003.html

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info