Souhrn událostí uplynulého dne – 20.9.2012

Producenti mléka budou moci vytvářet větší odbytové organizace

Čeští producenti mléka budou moci vytvářet větší odbytové organizace k vyjednávání s odběrateli než dosud. Umožňuje jim to nařízení, které dnes přijala vláda, uvedl zdroj ČTK obeznámený s jednáním kabinetu.

Sněmovna rozhodne o Státním pozemkovém úřadu asi příští týden

Sněmovna by měla rozhodnout příští týden o vládním návrhu zákona o vzniku Státního pozemkového úřadu, který má od příštího roku nahradit Pozemkový fond a síť pozemkových úřadů. V dnešním druhém čtení poslanci podali několik pozměňovacích návrhů.

Zemědělci investují a obměňují starou techniku, měli by však přidat

Čeští zemědělci loni výrazně zvýšili nákupy zemědělské techniky, když koupili o 40 procent více kombajnů a o čtvrtinu více traktorů než o rok dříve. Vyplývá to ze zprávy o stavu zemědělství v loňském roce.

Zemědělská politika EU je pro agrární podniky, protestují malí farmáři

Zemědělci a ekologičtí aktivisté z celé Evropy protestovali před sídlem Evropské unie v Bruselu. Chtějí větší podporu pro drobnější farmy a šetrnější přístup k životnímu prostředí. Současná unijní politika je podle nich příliš zaměřená na velké agrární podniky.

Levněji už nedovezeme

V zemědělských provozech, zejména na jižní Moravě, vládne nervozita. Neurodilo se, a i když většina hospodářů myslí na zadní kolečka a vždy má v zásobě krmivo a osivo na horší rok, někde je situace doslova žalostná.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info