Souhrn událostí uplynulých dní – 27. - 30.9.2012

Ministerstvo zemědělství bude požadovat výplatu národních doplňkových plateb TOP UP i přes omezení Evropské komise

Ministr zemědělství se dnes v Parlamentu sešel se zástupci nevládních zemědělských organizací. Na jednání se shodli, že i přes omezení (tzv. povinnost modulace), kterou nařídila Evropská komise k platbám TOP UP, budou usilovat o jejich výplatu za rok 2012.

Základem je správné označování výrobků

Za poslední týden jsme se při veterinárních kontrolách setkávali s nesprávným, popřípadě nedostatečným označováním výrobků. V Plzeňském kraji bylo v neschváleném přístavku k budově závodu Český grunt s. r. o. nalezeno 115 kg baleného zmrazeného masa bez označení, mimo mrazicí boxy pak prošlé přísady do masných výrobků, sklad nebyl uveden ve schvalovací dokumentaci.

Značka Regionální potravina spouští ochutnávky v místech prodeje

Výrobky oceněné značkou Regionální potravina, mohou ode dneška ochutnat zákazníci vybraných obchodních sítí, čerpacích stanic i farmářských trhů. Ochutnávky regionálních specialit budou po celé republice do konce října. Projekt je součástí dvouleté kampaně Ministerstva zemědělství na podporu kvalitních potravin z regionů.

Ministr Bendl: Za slévání alkoholu budou tvrdé tresty

Vláda rozhodla o částečném zrušení prohibice na tvrdý alkohol. O podmínkách prodeje jsme hovořili s ministrem zemědělství Petrem Bendlem. Pokud nebudou schopni doložit, že nejde o výrobek z letošního roku, nemohou ho mít na pultech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info