Souhrn událostí uplynulého dne – 8.10.2012

Řepa je zázračná plodina, ze které se nevyrábí jen cukr

Jen málo podniků v regionu má tak dlouhou tradici jako dobrovický cukrovar. Vždyť v polovině září zde byla zahájena již 182. cukrovarnická kampaň. Jeden z největších podniků svého druhu na kontinentu založil knížecí rod Thurn-Taxisů v roce 1831 v budově tehdy nevyužívaného dobrovického zámku.

Zisk zemědělství loni vzrostl více než dvojnásobně na 17,1 mld Kč

Zisk českého zemědělství loni meziročně vzrostl více než dvojnásobně ze 7,6 miliardy na 17,1 miliardy Kč, vyplývá z upřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Revidovaný zisk je zhruba o 700 milionů vyšší než předběžný výsledek zveřejněný koncem února. Už podle únorových údajů šlo o rekordní výsledek.

Pekárny Nopek skončily vloni v půlmilionové ztrátě

Pekárenská společnost Nopek Vysoké Mýto skončila v roce 2011 v účetní ztrátě 566.000 korun. Celkový obrat klesl o šest milionů na 315,634 milionu korun. Na výsledku se podepsal pokračující růst cen mouky a stagnace prodejních cen. Rok předtím vytvořila ztrátu 8,863 milionu korun. ČTK to zjistila ze Sbírky listin.

Ministerstvo zemědělství upřesní mapy erozního ohrožení v České republice

Ministerstvo zemědělství schválilo novou metodiku hodnocení erozního ohrožení půdních bloků. Změna přispěje ke zlepšení péče o půdu a ke zmírnění erozních událostí, jakými jsou zaplavení obcí, silničních a železničních staveb nebo vodních toků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info