Spotřebitelské sdružení vydalo příručky o kvalitě potravin

K tuzemským spotřebitelům se dostanou tři nové publikace, které by jim měly pomoci se orientovat v kvalitě prodávaných potravin. Vydalo je Sdružení českých spotřebitelů (SČS) a jsou na webu www.konzument.cz a v tištěné podobě také k dispozici v kontaktních místech sdružení. V dalších dvou publikacích sdružení radí neslyšícím. 

První publikace je zaměřená na kvalitu čerstvého masa. Popisuje druhy vepřového a hovězího, využití jejich jednotlivých částí v kuchyni, vlivy na jakost masa a jeho povinné označování. Další brožura informuje o sortimentu lahůdkářských výrobků, přídatných látkách v lahůdkách a obsahuje také odpovědi na časté otázky. Třetí příručka seznámí zájemce s druhy kávy, způsoby její přípravy nebo požadavky na kvalitu.

SČS zároveň na internetu vydalo dvě publikace, které mají pomoci neslyšícím ve spotřebitelských otázkách. První návod ve znakové řeči ve spojení s psaným textem radí, jak postupovat při nákupu a reklamaci zboží nebo služeb. Druhý upozorňuje na zásady při sjednávání půjček a úvěrů, sestavování rodinného rozpočtu a zásady, jak nespadnout do dluhové pasti.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info