Spotřebitelské sdružení vydalo příručky o kvalitě potravin
05.11.2012 | Denik.cz
K tuzemským spotřebitelům se dostanou tři nové publikace, které by jim měly pomoci se orientovat v kvalitě prodávaných potravin. Vydalo je Sdružení českých spotřebitelů (SČS) a jsou na webu www.konzument.cz a v tištěné podobě také k dispozici v kontaktních místech sdružení. V dalších dvou publikacích sdružení radí neslyšícím.
První publikace je zaměřená na kvalitu čerstvého masa. Popisuje druhy vepřového a hovězího, využití jejich jednotlivých částí v kuchyni, vlivy na jakost masa a jeho povinné označování. Další brožura informuje o sortimentu lahůdkářských výrobků, přídatných látkách v lahůdkách a obsahuje také odpovědi na časté otázky. Třetí příručka seznámí zájemce s druhy kávy, způsoby její přípravy nebo požadavky na kvalitu.SČS zároveň na internetu vydalo dvě publikace, které mají pomoci neslyšícím ve spotřebitelských otázkách. První návod ve znakové řeči ve spojení s psaným textem radí, jak postupovat při nákupu a reklamaci zboží nebo služeb. Druhý upozorňuje na zásady při sjednávání půjček a úvěrů, sestavování rodinného rozpočtu a zásady, jak nespadnout do dluhové pasti.
Další články v kategorii
- Setkání šlechtitelů a semenářů v rámci konání valné hromady ČMŠSA (20.04.2024)
- Studené počasí těchto dnů by mělo ovoce poškodit jen lokálně, míní odbornice (19.04.2024)
- Přednáška o precizním zemědělství v rámci Dětské zemědělské akademie (19.04.2024)
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Výhodnějšími podmínkami v programu LIFE motivujeme zájemce. Nově jde na přípravu a spolufinancování projektů rekordních 100 milionů (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)